Opis forum
Moderator
Liber HVHI jest grimuarem napisanym na potrzeby TOPH przez Michaela Forda. Jest on o tyle ciekawy, że zawiera rytuały oparte na egzorcyzmach kościoła katolickiego. To ciekawe, ponieważ zostały tam przedstawione w sposób odwrócony. W związku z tym całkiem nie dawno zabrałem się do opracowywania różnych rytuałów z wykorzystaniem zawartych tam informacji, głównie inwokacji.
Muszę przyznać, że zabrałem się do tego z wielkim zaangażowaniem. W efekcie rytuał opracowany przeze mnie na jego podstawie okazał się całkiem skutecznym rytem otwarcia bram.
A oto jego treść:
Nie będę się rozpisywał na temat całej otoczki. Jak przyborów magicznych, ołtarza i gestów! Ryt ten miał charakter eksperymentalny!
"Yat! Zat-i Shaitan! Zazasa zazas nasatanada zazas!"
Z południa wzywam ciebie Set-an, przybądź do tej świątyni władco opozycyjnego światła. Wzywam Cię o Set nie zaniechaj chwały mojej niechaj stanę jako Pan pośród gadających małp ludzkości.
ZRAZA UMPESHA INFERNUM
Z północy wzywam Ciebie Belialu - Ty, który nie masz pana, przybądź do świątyni mojej i uczyń mnie drapieżnikiem na swoje podobieństwo.
ZRAZA UMPESHA INFERNUM
Z zachodu wzywam Ciebie Lewiatanie - Tiamat, obmyj mnie w krwawych wodach, abym staną pośród ludzkości jako drapieżnik.
ZRAZA UMPESHA INFERNUM
Ze wschodu wzywam Ciebie Lucyferze - gwiazdo zaranna! Przybądź i stań przede mną, wejdź do świątyni istoty mojej i zapal we mnie Twój wieczny płomień chwały!
OLIA KAMERON ALISCOT MANDESUMINI POEMI ORIEL MAGREUSE PARINOSCON ESTIO DUMOGON DIVORCON CASMIEL HUGRAS FABIEL VENTON UIL SODIERNO PETAN!
Przybądź Lucyferze!!
GEKAS GEKAS ESTE BEBELOY
Szatanie, daj mi siłę
Armiluss Al Dajjal, otwórz mi oczy
Ahrimanie pocałuj moje czoło i wezwij czarne węże
Legionie, usłysz mnie
Lucyferze, przynieś płomień oświecenia
Armilussie Al Dajjal, Antychryście napełnij mnie mocą
Azi Dahaka, szatański duchu - daj mi objawienie
Matko Płomieni Lilith-Az, przybądź do mnie
Satanas
Azazel
Akoman
Zairich
Andar
Aniele Otchłani
Wszyscy Upadli Aniołowie i Archaniołowie
Zohak - Azi Dahaka, wężowy królu usłysz mnie
Savar
Kain
Aeshma
Beelzebub
Volac
Astaroth
Judas Iscariot
Belial
Lewiatan
Abbadon
Ja___Wzywam was jako wasz brat na ścieżce rebeli, nie zaniechajcie chwały mojej i niech stanę pośród was jako równy z równym w imię Samaela HVHI oraz Lilith - ASHT ZENVNIM!
Połowa rytuału jest litanią do sfer piekielnych oraz częściowo odwróconym rzymskim rytuałem zwanym ogólnie egzorcyzmem, jednym z wielu jakie można znaleźć w Liber HVHI!
Temu komu się uda to odprawić, dzieli się wrażeniami!
Moja dusza była na ostrzu noża..
i zapomniałem , co znaczy " strach"